____________________
menu

20:52
10 жовтня - Всесвітній день психічного здоров'я

Психічне здоров'я дитини – стан душевного благополуччя, емоційного комфорту, впевненість у своєму майбутньому, пов'язана з відчуттям захищеності свого «Я».

 

 

Психічно здорова дитина – характеризується гармонійністю розвитку, врівноваженістю, адаптивністю, а також духовністю, орієнтацією на саморозвиток і самоактуалізацією. Гармонійний особистісний розвиток і фізичне здоров'я сприяють успішній адаптації дитини у соціумі.

Із нагоди святкування Всесвітнього дня психічного здоров’я, в ДНЗ № 9 було організовано ряд заходів. Ранок почався з отримання батьками змістовної інформації у куточку психолога, яка була направлена на збереження психічного здоров’я дітей. У різних вікових групах були проведені психологічні бесіди щодо профілактики та зміцнення психічного здоров’я вихованців;  заняття, спрямовані на закріплення знань дітей про емоції, засоби їх вираження, уміння конструктивно спілкуватися , розуміти один одного, виховання доброзичливого ставлення та співпраці один із одним; ігри, вправи, релаксації, пантоміми та психогімнастика на створення психологічного комфорту дитини у групі.

Професія «педагог» вимагає щоденних, щогодинних витрат душевних сил та енергії. Сучасний педагог обов’язково повинен володіти навичками зняття стресової напруги, яка може виникати в процесі роботи. Це необхідно для збереження здоров'я не лише самого педагога, але й вихованців. Саме задля психопрофілактики психічного здоров’я педагогів був проведений тренінг на тему: «Вихователь – людина двох професій: педагог і актор».

 Пам’ятайте , що всі люди потребують підтримки, співчуття та любові. Ви не самотні!Поруч є завжди ті, які зрозуміють і допоможуть!Плануйте своє життя!Ставте реальні цілі і не чекайте, що зміни відбудуться самі собою – працюйте для себе!Бажаємо усім здоров’я:

1. Жити довго – наповнити життя роками.

2. Бути здоровим якомога довше – наповнити роки життям.

3. Розвивати впродовж життя свій потенціал – наповнити його повноцінним життям!

Бережіть своє здоров’я та здоров’я наших із вами дітей!

Переглядів: 443 | Додав: sad9 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar