____________________
menu

22:20
День толерантності у Лілеї

16 листопада 2018 року – у рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності – в ДНЗ № 9 «Лілея» було проведено «ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ». Вихователі, музичні керівники та діти всіх груп, на чолі з практичним психологом Пархоменко А.В., були залучені в заходах, які проходили в цей день. Основним завданням сьогоднішнього дня було пояснити малечі, що бути толерантною людиною – означає поважати інших людей.

План проведення тематичного дня був насичений та різноманітний. У групах раннього віку пройшла акція «Подаруй обійми». Із молодшими дошкільнятами було проведено гру «Мені добре і весело коли…».

Вихованців середніх груп сьогодні поєднала музика. Вони мали змогу бути активними учасниками музичної розвага «Музика нас єднає». Малюки радо зустріли Фею музики. На деякий час і самі перетворилися на нотки та музичні інструменти. Вони грали, співали пісень, танцювали. Навіть переглянули цікаві повчальні мультфільми.

Старші дошкільники подорожували до країни Добра (заняття-подорож «Добрі та злі казкові герої» із використанням елементів психогімнастики). Діти мали змогу навчитися розрізняти і виражати емоції (страх, образу, захоплення), виявляти співчуття до тих, кому погано, кого образили, захищати їх.

Батьки вихованців також мали змогу познайомитися з ознаками толерантної людини через інформатори у групових кімнатах. Для них підготовлена консультація на тему: «Толерантність як категорія етики». Рекреації груп сьогодні були оформлені відповідно темі.

Проведений сьогодні у нашому дошкільному закладі «ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ» дав змогу всім учасникам освітнього процесу отримати позитивний настрій. Дуже важливо щоб малята зрозуміли, що людям треба жити мирно, поважати тих, хто поряд, бути терпимими до оточуючих, безкорисно робити добро і дарувати його людям.

Переглядів: 433 | Додав: sad9 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar